گل بنفشه آفریقایی یکی از گیاهان بسیار زیبا و صد البته حساس است که نگهداری و مراقبت از آن شرایط و محیط خاص خود را میطلبد. این گل زیبایی خود را مرهون گلهای رنگین همیشگی و برگهای مخملیاش است. اگر از جمله افرادی هستید که میخواهید این گیاه را که خریداری کنید و به بهترین شکل از آن مراقبت کنید، با ما همراه باشید.
معرفی گل بنفشه آفریقایی
براساس آنچه که در ویکی پدیا آورده شده است: بنفشه آفریقایی شامل شش گونه از گیاهان گلدار چندساله در راستهٔ نعناسانان و تیرهٔ جسنریان است که بومی تانزانیا و مناطق هم جوار جنوب شرقی کنیا، با تمرکز در کوهستانهای انگورور میباشد. این گیاه در تیره بنفشگان قرار ندارد و فقط به دلیل شباهت ظاهری به بنفشه معروف است.
با اینکه با این معرفی احتمالا یک دید کلی از بنفشه آفریقایی به دست آورده باشید، اما این همه چیزی نیست که باید در مورد این گیاه بدانید. قبل از هر چیزی بیایید انواع مختلف این گیاه را بررسی کنیم. اکثر این گیاهان در خاک زهکشی شده و نور کم به خوبی رشد میکنند. شاید این خبر خوبی برای شما باشد که بدانید این گیاهان سایه آفتاب داخل خانه را به نور بیرون خانه ترجیح میدهند. منظور از خاک زهکشی شده یعنی شرایطی برای خاک گیاه فراهم آورده شود که آب اضافی در درون خاک باقی نماند. هرچقدر زهکشی خاک بهتر باشد، آب اضافه سریعتر از زیر گلدان خارج میشود.
در ادامه ۱۵ نوع مختلف بنفشه آفریقایی را مشاهده میکنید، به رنگ گلهای آنها دقت کنید و مناسبترین برای دکوراسیون خانه خود را انتخاب نمایید.
۱) این بنفشه دوست داشتنی آفریقایی گلبرگهایی به رنگ بنفش دارد که اطراف آن با رنگ سفید پوشیده شده است. در مرکز گیاه نیز دانههای زرد رنگی را مشاهده میکنید که باعث ترکیب رنگ فوقالعادهای در این گیاه میشود.
۲) این نوع از بنفشه آفریقایی دارای رنگ صورتی کمرنگ است و رگههایی از رنگ بنفش روی آن دیده میشود. مرکز این گل نیز همانند گل قبلی دارای دانههایی زرد رنگ است. کمی تضاد در رنگها وجود دارد، اما از تاثیری در زیبایی این گل نداشته و این بنفشه آفریقایی همچنان یکی از بهترین بنفشههای موجود است.
۳) این نوع از بنفشه آفریقایی دارای شکوفههایی سفید رنگ است. همچنان در قسمت داخلی این شکوفهها شاهد دانههایی زرد رنگ هستیم و قسمت بیرونی نیز رگههایی از رنگ صورتی دارد.
۴) این مدل از گل بنفشه آفریقایی دارای گلهای سفید با کنارههای بنفش است و مثل گلهای قبلی در میانه خود چند دانه زرد رنگ دارد.
۵) این گیاه دوست داشتنی از بنفشه آفریقایی دارای گلبرگهای بنفش و صورتی روشن است که از آنجایی که شبیه تور است، بعضا به رنگ سفید به نظر میرسد. این گونه از بنفشه آفریقایی نیز دارای دانههایی زردرنگ در میانه خود است.
۶) این مدل زیبا از بنفشه آفریقایی دارای گلبرگهای زرد و سبز است و همچنان دانههای زرد را در میانه خود دارد. این شکوفهها همانند یک پیراهن زیبا در گلدان شما قرار خواهند گرفت.
۷) این بنفشه آفریقایی نیز دارای شکوفههایی با ترکیب رنگ صورتی، سفید و زرد است، با این تفاوت که رنگ سفید در قسمت داخلی شکوفه و صورتی در بخشهای بیرونی قرار دارد.
۸) این شکوفههای سفید با دانههای زرد رنگ نیز نوع دیگری از بنفشه آفریقایی هستند.
۹) بنفشه آفریقایی زیبا به رنگ یاسمنی که همانند یک پیراهن توری کنار هم قرار گرفتهاند. دانههای زرد همچنان در وسط بنفشه دیده میشوند.
۱۰) این گونه یکی از متفاوتترین نوع بنفشه آفریقایی است که از ترکیب رنگهای بنفش تیره و روش تشکیل شده است. کنارههای این گل به صورت موجی است و شکل بسیار زیبایی دارد.
۱۱) یک نوع از بنفشه آفریقایی با تیرهترین رنگی که میتوانید تصور کنید. اگر با دقت به این شکوفهها نگاه کنید، میتوانید رگههایی از رنگ صورتی را در آن مشاهده کنید.
۱۲) این شکوفهها نیز دقیقا ظاهری مثل شکوفههای قبلی دارند، با این تفاوت که رنگ آنها به زرشکی مایلتر است. دانههای زرد همچنان داخل همه این شکوفهها دیده میشود.
۱۳) این بنفشهها نیز به رنگ زرشکی هستند، اما شکوفههای آنها چندلایه است.
۱۴) بنفشه آفریقایی بعدی دارای رنگ صورتی بسیار روشن است و اطراف آن نیز با رنگ سفید و سبز پوشیده شده است.
۱۵) و پانزدهمین نوع بنفشه آفریقایی شکوفههایی با ترکیب رنگ زیبای صورتی و بنفش دارد که در کمتر گلی میتوانید شاهد این همه زیبایی باشید.
نگهداری گل بنفشه آفریقایی
همه گیاهان به نور و آب نیاز دارند، اما آنچه که نگهداری از گیاهان را سختتر از تصور میکند، میزان نور و آبی است که باید در اختیار یک گیاه قرار بگیرد. بنفشه آفریقایی همانند بسیاری از گیاهان آپارتمانی برای رشد و گل دادن نیاز به نور دارد. اما این نور باید به صورت غیرمستقیم به گیاه بتابد. نور مستقیم خورشید باعث سوختگی این گیاه میشود.
علاوه بر این، این گیاه به آبیاری بیش از اندازه نیز حساس است و در چنین وضعیتی ریشههای آن دچار پوسیدگی میشوند. این گیاه را فقط زمانی آبیاری کنید که خاک گلدان خشک شده باشد. فراموش نکنید که از اسپری کردن آب به برگها نیز جلوگیری کنید.
همانند بسیاری از گیاهان دیگر، بنفشه آفریقایی نیز به دمای ۱۶ تا ۲۵ درجه و رطوبت نسبی نیاز دارد. در صورت بیش از حد خشک بودن هوا و کمبود رطوبت، برگها و غنچههای گیاه خشک میشود
تکثیر گل بنفشه آفریقایی
اگر یک بنفشه آفریقایی داشته باشید و بخواهید آن را به دو بنفشه تقسیم کنید، احتمالا روشهای مختلفی برای این کار داشته باشید. راحت ترین راه کاشت بذر این گیاه است. دومین راه قله کردن برگ است که در این مورد یکی از برگهای مناسب گیاه را با چاقوی تیز بریده و داخل آب قرار میدهید، پس از ریشهدار شدن گیاه میتوانید آن را داخل خاک قرار دهید.
مشکلاتی که ممکن است برای بنفشه آفریقایی رخ دهد:
- اگر برگها کوچک هستند: گیاه نیاز به حذف آفتها و کوددهی دارد.
- پژمرده شدن گیاه: ممکن است سردی هوا عامل اصلی این موضوع باشد. برای رفع مشکل گیاه را به یک محیط گرم منتقل کنید.
- گیاه رشد میکند، اما گل نمیدهد: کوددهی انجام دهید.
- پریدن رنگ گیاه: احتمالا نور بالا منجر به این مشکل شده است و یا گیاه احتیاج به کود دارد.
تراریوم بنفشه آفریقایی